Hoe werkt een Warmtepomp

De werking van een Warmtepomp van IZI-HEAT.

Hoe werkt een Warmtepomp: Coming Soon...

We werken er aan om zo spoedig mogelijk de werking van onze Warmtepompen online te publiceren.

Intussen kan u ons vrijblijvend bereiken via 056 92 10 87. of per mail naar info@izi-heat.be

Warmtepomp Werking

De naam verklapt het al een klein beetje. Een warmtepomp verpompt warmte. Maar waar haalt een warmtepomp zijn warmte vandaag en hoe wordt deze afgegeven en gebruikt in uw woning? We leggen het je uit in dit 4-stappenplan.
Warmte uit de omgeving halen
Met behulp van collectoren onttrekt een warmtepomp ‘gratis warmte’ uit de omgeving (bodem, buitenlucht of grondwater).
Deze onttrokken lucht bereikt door een lage druk en op een lage temperatuur zijn kookpunt en verdampt. Door de verdamping neemt de koelvloeistof de omgevingswarmte op.
De warmtepomp verhoogt de onttrokken omgevingswarmte
De verdampte vloeistof gaat naar een compressor die er voor zorgt dat de lucht bijeengedrukt wordt en deze lucht samenperst. Dit zorgt er voor dat de damp hogere temperaturen bereikt, wat je dan kan gebruiken voor je centrale verwarming of de lucht in je woning.
Afgeven van Warmte
De verwarmde damp komt dan in een condensor terecht. Door te condenseren geeft de damp zijn warmte af aan je CV-water en vertrekt dan naar je warmtetoestellen zoals vloerverwarming en radiatoren, om je woning op te warmen.
De geproduceerde warmte van een warmtepomp kan ook gebruikt worden om je sanitair water of zwembad te verwarmen.

Een warmtepomp gebruikt duurzame energie uit de lucht, bodem of water voor het verwarmen van een woning. Lucht, bodem en water zijn ‘gratis energiebronnen’, wat een warmtepomp een ideaal, milieuvriendelijk alternatief maakt voor bijvoorbeeld een gasgestookte CV-ketel.
Haalt energie uit de lucht, bodem of water. De warmtepomp brengt deze energie van een laag naar een hoog temperatuurniveau door middel van een compressor (een drukverhoger). Dit gebeurd door een koudemiddel, die warmte kan transporteren. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven in de vorm van bijvoorbeeld vloerverwarming of verwarming van tapwater voor douche of bad.
MEER INFO… (aparte pagina met ‘Hoe werkt een warmtepomp’)