Warmtepompboiler Prijs

Wat is de prijs van verschillende warmtepompboilers, en hoe snel verdien je ze terug? Een antwoord op beide vragen vindt u hier.

Prijs Warmtepompboiler

Wat kost een warmtepompboiler? Een veelvoorkomende vraag die we meteen beantwoorden: De Prijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €1.600 en €2.300 incl. installatiekosten

Deze prijs is iets duurder dan de meeste gewone elektrische warmtepompen. Hoewel, door zijn efficiëntie betaalt de installatie zich terug, voor de meeste gezinnen, in minder dan vijf jaar.

Warmtepompboiler Prijs en Terugverdientijd
Warmtepompboiler Prijs: Terugverdiend in +/- 5 jaar.

Warmtepompboiler Terugverdientijd

Zoals eerder aangeduid is de prijs voor de aankoop van een warmtepompboiler iets duurder dan een andere warmtepomp.

Het is te zeggen… Hoe meer water je verbruikt, des te voordeliger een warmtepompboiler wordt, en hoe sneller de terugverdientijd is. Voor grotere gezinnen is een warmtepompboiler dus een zéér interessante investering omdat de terugverdientijd dan nog lager ligt.

Dagelijks gebruikt elk gezinslid ongeveer 40 liter warm water. Dit warm water wordt aangemaakt via bijvoorbeeld een elektrische boiler, maar wel aan een redelijk hoge kostprijsHeb je een hoog verbruik, dan is het verstandig en een slimme investering je elektrische boiler te vervangen door een nieuwe warmtepompboiler.

Dus wat is de terugverdientijd van een Warmtepompboiler?
Voor een gezin van vier personen is een warmtepompboiler al vlot in minder dan 5 jaar terugverdiend.

Warmtepompboiler Prijs: Je woning wordt meer waard

Wist je overigens dat als je een warmtepompboiler laat installeren door erkende technici, zoals de specialisten van IZI-HEAT, dat je EPC-score van je woning ook verbeterd, en je woning dus meer waard is?

Een warmtepompboiler heeft sinds 2022 tal van voordelen.
Meer weten over de voor- en nadelen van warmtepompboilers? Klik hier

Ook interesse in één van de nieuwste warmtepompboilers?

Interesse gekregen in onze warmtepompboilers en hun zeer interessante terugverdientijd? Contacteer ons vrijblijvend voor info & een gratis offerte op maat.

Offerteformulier

Prijsofferte Warmtepompboiler binnen 48u!