Warmtepompboilers

Warmtepompboilers: Informatie, Prijzen, Premies, Verschillende Types en Gratis Offerte. Alle informatie overzichtelijk op één pagina.

Een Antwoord op al uw vragen omtrent Warmtepompboilers

Inhoudstafel

Hoe werkt een Warmtepompboiler?

Eigenlijk werkt een warmtepompboiler een beetje als een koelkast, maar dan in de omgekeerde volgorde. Een koelkast haalt warmte uit de kast en stoot deze uit in de ruimte.

Een warmtepompboiler op lucht haalt warmte uit de omgeving en stoot deze met een hogere temperatuur in een tankreservoir om uw sanitair warm water te verwarmen.

Met een warmtepompboiler van IZI heat ben je dus volledig klaar voor de toekomst. Het is niet enkel een kostenefficiënte, maar ook ecologische oplossing voor de productie van sanitair warm water.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler?

  • Een warmtepomp verwarmt een ruimte én kan eventueel ook voor sanitair warm water zorgen.
  • Een warmtepompboiler zorgt énkel en alleen voor sanitair warm water.

Informatievideo Warmtepompboilers

Voor- en nadelen warmtepompboilers

Welke Warmtepompboiler Kiezen?

Voor men een keuze kan maken tussen de verschillende soorten warmtepompboilers, is het belangrijk om eerst de waterbehoeftes van u en/of uw gezin na te gaan.

Pas nadat je ongeveer de benodigde hoeveelheid warm water weet, kan je kiezen tussen de verschillende soorten warmtepomp boilers die variëren in grootte en inhoud van 150 tot wel 2000 Liter.

Onze drie types warmtepompboilers vindt u hier.

Laat je je liever telefonisch adviseren en informeren, of heb je specifieke vragen? Wij helpen je met veel plezier verder in de keuze naar een geschikte warmteboiler voor uw behoeftes.

Warmtepompboilers: Makkelijk te plaatsen

Warmtepompboilers van IZI-HEAT zijn overigens zeer eenvoudig te plaatsen én te installeren. Het toestel kan volledig binnen geplaatst worden, waardoor de warmteboiler er binnen enkele uren geïnstalleerd staat zonder dat grote afbreek- en opkuiskosten vereist zijn.

De warmtepompboiler kan geplaatst worden naast een bestaande verwarmingsinstallatie, of men kan de huidige elektrische warmtepomp vervangen. De plafondhoogte dient wel minstens 2 meter te zijn.

Gezien een warmtepompboiler een klein beetje koude lucht afgeeft, is het interessant deze in de garage, de zolder, de berging of een stookruimte te plaatsen. Op die manier geniet u in de vaak ‘warmere ruimtes’ meteen van een lichte afkoeling.

Neem contact op met IZI-HEAT om de installatie van uw warmtepompboiler te bespreken.

Warmtepompboiler Prijs en Terugverdientijd

Bediening via Smartphone

De Warmtepompboilers van IZI-HEAT zijn eenvoudig te bedienen via je smartphone of tablet. Zo kan je de boiler in real-time besturen, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Combineerbaar met Zonnepanelen

Onze Warmteboilers kunnen aangesloten worden in samenwerking met Fotovoltaïsche zonnepanelen. 

Snelle Terugverdientijd

Gezien de Vlaamse overheid Premies uitreikt en de warmteboilers tot 75% minder verbruiken, is deze vaak in minder dan 5 jaar terugverdiend.

75% Energiebesparing

Warmtepompboilers verbruiken tot wel 3 minder (75% minder!) dan een elektrische boiler, wat in een flinke besparing op uw energiefactuur kan resulteren.

De vele voordelen van een Warmtepompboiler

Investeren in een Warmtepompboiler heeft tal van voordelen voor zowel uw portemonnee als het milieu, daarom reikt de Vlaamse Overheid hier ook premies voor uit.

Enkele van deze voordelen zijn:

  • Een betere EPB- en EPC-score voor uw woning
  • Eenvoudig en snel te installeren
  • Geschikt voor woningen zonder gasaansluiting
  • Compatibel met Thermische zonnecollectoren

Warmtepompboiler combineren met Zonnepanelen

Warmtepompboilers kunnen aangesloten worden in samenwerking met Fotovoltaïsche zonnepanelen, die elektriciteit opwerken dankzij zonne-energie.

Overdag leveren zonnepanelen een maximum aan energie, wat jammer is gezien de meeste mensen overdag weg zijn en hier niet veel aan hebben.

In combinatie met een warmteboiler kan je deze ‘extra’ energie als voeding gebruiken. Tegen dat je dan ’s avonds thuis komt, heeft u een grote hoeveelheid aan sanitair warm water ter beschikking.

Wat kost een Warmtepompboiler?

We willen je zo snel mogelijk informeren, dus hier meteen een antwoord op uw vraag: De prijs van een Warmtepompboiler ligt gemiddeld tussen de €1.600 en €2.300 incl. installatiekosten.

Hoewel, de prijs van een warmtepompboiler hangt af van enkele factoren, waaronder het type en soort warmtepompboiler, hoeveel warm water uw gezin nodig heeft, waar u deze aankoopt en of u deze laat installeren of dit liever zelf doet.

Wat is de terugverdientijd van een Warmtepompboiler?

Een warmteboiler verbruikt tot wel 3 keer minder dan een elektrische warmtepomp voor het genereren van sanitair warm water. Voor de meeste gezinnen ligt de terugverdientijd van een warmtepomp boiler gemiddeld korter dan 5 jaar, wat het dus een zéér interessante investering maakt.

Soorten Warmtepompboilers

Zijn er Premies voor Warmtepompboilers?

Absoluut! Stookolieketels hebben afgedaan en ook verwarming op gas ligt sinds 2022 onder vuur. De Vlaamse Overheid wilt inzetten op de installatie van groene warmtepompboilers, zoals die van IZI-HEAT.

De premie die de Vlaamse Overheid uitreikt voor de aankoop en installatie van een warmtepompboiler bedraagt minimum 300 Euro.

Als u deze zelf installeert, kan u helaas niet genieten van deze premie. De erkend intallateurs van IZI-HEAT helpen u dan ook na de installatie met alle benodigde documenten om van deze premie te kunnen genieten.

Gratis Offerte Aanvragen

Overtuigd van de vele voordelen van een Warmtepompboiler?

Vraag dan snel uw Gratis offerte aan via onderstaand formulier. Of bel ons vrijblijvend. Onze specialisten helpen je met veel plezier verder.

Prijsofferte binnen 48u!